Entrevista a Marc Caner, xef i propietari del Diferent Restaurant


Entrevista a Marc Caner, xef i propietari del Diferent Restaurant

Durant el passat any 2017, parlar del “Diferent” a la Costa Brava era parlar de la nova proposta culinària al poble de Begur. Un restaurant nascut a principis d’any i que, avui dia, s’ha fet un nom; però no només a la vila de Begur, perquè a tota la Costa Brava tothom parla del fenòmen Diferent Restaurant. I clar, sempre hi ha un culpable darrera d’aquest èxit i aquest és el seu xef i propietari Marc Caner.

Un jove emprenedor, humil, inquiet, somiador i amb les idees clares. Així és com va néixer el Diferent. Clar que, l’experiència obtinguda durant molts anys, treballant amb la seva familia, la qual té tota una vida treballant al món de l’hostaleria i sent referència també a Begur; com també treballant en restaurants de renom com el Casamar, 41º i Tickets de l’Albert Adrià.

Després de finalitzar la primera temporada del Diferent Restaurant, en Marc és més conegut per ser el seu xef. Però aquest jove de només 30 anys té molt que explicar-nos i valorar aquest primer any.

Aquí teniu l’entrevista a Marc Caner, xef i propietari del Diferent Restaurant de Begur:

– Hola Marc. Primer començarem per preguntar sobre el restaurant. Perquè el nom del “Diferent”?

– Principalment va ser perquè voliem fer una proposta culinària diferent a la vila de Begur. Conec de tota la vida aquest poble i tenia clar que faltava allò “diferent”, que pogués destacar i que fos un exemple de l’hostaleria tal com altres restaurants són al poble.

– Qui t’ha influenciat a l’hora de definir la proposta gastronòmica del Diferent Restaurant?

– Sobretot els restaurants a on vaig poder agafar tota l’experiència, els quals són d’una línia gastronòmica totalment moderna. Si tinc que destacar un, aquest és el Casamar, ja que la nostra proposta és semblant.

– Si vinc al Diferent, perquè em trobaré una experiència amb els 5 sentits?

– Primerament perquè quan entres al restaurant pots veure la cuina oberta i com treballem. Un cop sentats a taula es junten el resto dels sentits. Una de les nostres diferències amb el resto és que no amaguem res i ensenyem al client com treballem els plats que servirem a la seva taula.

– A què s’atribueix l’èxit immediat del Diferent Restaurant?

– Principalment a la professionalitat de tot l’equip i la seva il·lusió treballant. També al ser una proposta gastronòmica poc vista a Begur a ajudat.

 

Jove, emprenedor, humil, inquiet, somiador i amb les idees clares per crear una tendència diferent a la vila de Begur. Així és com va néixer el Diferent d’en Marc Caner

 

– Ara ens agradaria la teva resposta. Si el Diferent fos… un color.

– Daurat.

– Un animal.

– Un lleó.

– Un sentiment.

L’emoció.

– Un plat.

-Textures de carxofa amb foie.

– Seguim. Ara ens agradaria saber de tu. Qui t’ha ensenyat a cuinar?

– Principalment el meu pare, però també gràcies al meu pas per l’Escola d’Hosteleria de Girona; el qual vaig tenir un equip de professors d’alt nivell; i per suposat, haver treballat i agafar experiència en altres restaurants. 

– Està clar que l’èxit del teu restaurant deixa molt clar allò de “ets molt jove, però àmpliament preparat”. Si anéssim al passat, tornaries a crear el Diferent?

– Si. Amb diferències, però segur que si. Amb l’experiència del primer any, sempre treus conclusions de fer canvis per a millorar i evolucionar.

– En què gaudeixes més del dia a dia en el teu negoci?

– Amb la satisfacció dels clients. Això ens dona més ganes d’iniciar un nou dia i crear noves experiències per a ells.

– De tot el que has proposat a la carta, quina és la teva creació de la teva cuina en la qual et sents més orgullós?

– N’hi ha dos que tinc que destacar per el seu rotund èxit: les textures de carxofa amb foie i el laminat black-angus. Està clar que tota la carta ha agradat i les noves creacions, però sempre hi han aquells plats que els clients repeteixen més vegades i sobretot el mateix dia!

– Per les persones escèptiques amb la cuina d’autor, què els hi diries per a que vinguessin a tastar les creacions del Diferent?

– Que la nostra carta és totalment cuina d’autor, però que no et fa oblidar el plats característics de la cuina catalana. A més, només treballem amb productes de qualitat i de la terra, coneguts per a tothom.

– A part de la teva pròpia cuina, quina és la gastronomia que més t’agrada? D’algun país en concret?

– La gastronomia asiàtica, concretament m’agrada molt la cuina japonesa. També la peruana, amb els ceviches. En definitiva, el peix cru ben elaborat.

– Vull saber una cosa de quan en Marc era petit: quin plat de la teva infantesa t’agradaria reinventar?

– La truita de patates de la meva mare i els macarrons que feia la meva àvia.

 

 

– La pregunta que sempre es fa als grans xefs… Qui cuina a casa teva?

– La meva dona. A part de la falta de temps, també li agrada cuinar.

– L’èxit aconseguit en tan poc temps és impressionant. Quin serà el nou repte d’en Marc Caner?

– L’evolució del Diferent Restaurant en molts aspectes. Millorar per donar un servei perfecte al client. I més endavant… ja veurem.

– Uns ocellets m’han dit que algunes personalitats d’aquest món han entrat al Diferent. T’ha felicitat algun cuiner famós per la teva proposta culinària?

– Si. Aquest estiu ens va visitar el xef Fernando Canales del restaurant Etxanobe de Bilbao; i també el xef Quim Casellas del Casamar de Llafranc. També han passat moltes més personalitats de la zona.

– A qui o quins personatges t’agradaria veure al teu restaurant experimentant la teva proposta gastronòmica?

– Em faria moltíssima il·lusió de conèixer en Joan, Pitu i Jordi del Celler de can Roca. Famosos artístics… en Bruce Willis o Nicolas Cage. Després del món esportiu: Messi, Xavi, Iniesta… La veritat és que mai se sap, però m’agradaria cuinar per a ells.

– El gran xef és el que té tot a la mà al seu “taller de creacions”. Però, trobes a faltar quelcom a la teva cuina i al restaurant?

– El local és petit però és part de l’essència del projecte. M’agradaria disposar d’un lloc més gran i amb més cuina.

– Per en Marc, què és el més important d’un plat?

– El gust, la presentació i la manera de transmetre el plat al client. Tot això és vital per fer somriure al client.

– Què és més important per a tu, l’equip o el líder?

– L’equip, indiscutiblement. El líder hi ha d’èsser-hi però sense equip no és ningú. Que la nostra proposta gastronòmica hagi agradat és part gràcies a un equip amb experiència, coordinació i amb ganes de fer contents a cada client que entra per la porta.

 

+ There are no comments

Add yours

Per complir amb la nova Llei de Protecció de Dades i que les teves dades estiguin fora de perill, has de llegir i acceptar la nostra Política de Privacitat.

Informació bàsica sobre Protecció de Dades:
Responsable: Marc Caner Milian
Finalitat: Gestió de la relació amb usuaris de la web, clients i potencials
Legitimació: El teu consentiment que vols posar-te en contacte amb nosaltres
Destinataris: Les teves dades seran guardades a 10dencehispahard SL (CDmon), el nostre proveïdor d'email i hosting; i també cumpleix amb la RGPD.
Drets: Tens dret, entre d'altres, a accedir, rectificar, limitar i suprimir les teves dades.
Informació addicional: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra Política de Privacitat

 

Accepto l'Avís Legal i la Política de Privacitat. *